Офіційний сайт
виробника

made_ukranian
(050) 404-76-00
(067) 005-88-55
(044) 364-83-96
Пн-Пт 08:30 - 19:00
Сб 8:30 - 13:00
Нд: Вх
0
made_ukranian
  • 0
Оберіть мову
Українська | Англійська

Як правильно доглядати за пледом із натуральної вовни

Дата публикации: 03.03.2018

Теплий плед – незамінна річ у холоди. Здавна особливим статусом користуються пледи з натуральної вовни, адже вони ідеально зігрівають та мають лікувальні властивості – знімають м'язовий тонус, сприятливо впливають на суглоби.

Вовняний плед – річ, яка прослужить дуже довго, якщо знати і дотримуватися деяких правил із догляду за цим виробом.

ПРАННЯ ВОВНЯНОГО ПЛЕДА

Прати плед із натуральної вовни можна тільки вручну або в делікатному режимі пральної машинки в ледве теплій воді (не більше +30°С). Це необхідно для того, щоб річ не втратила своєї форми, іншими словами – не «сіла». Ідеально використовувати спеціальні засоби для прання вовняних виробів, в яких міститься ланолін – натуральна речовина, віск шерсті тварин. Завдяки ланоліну шерсть стає м'якшою і довше служить. Але необхідно враховувати той факт, що алергія на шерсть – це, в першу чергу, алергія на ланолін.

Порошки з відбілюючим ефектом – протипоказані!

Якщо ви вирішили віднести плед у хімчистку, навряд чи це гарна ідея: вовняні вироби не переносять такого грубого впливу.

Якщо ви вирішили випрати плед у машинці, краще або не включати віджим зовсім, або вибрати мінімальні обороти для барабана. Ідеальне рішення – віджати вручну, але не мнучи і викручуючи, а акуратно скласти в кілька разів і натиснути або ж використати махрові рушники точно в такий же спосіб.

Коли вода частково стекла, необхідно розкласти (не розвісити!) плед на рівній поверхні в добре провітрюваному приміщенні подалі від прямих сонячних променів.

ЗБЕРІГАННЯ ПЛЕДА З ВОВНИ

Перед тим як сховати випраний плед у шафу, необхідно переконатися, що він повністю висохнув, інакше в натуральній тканині можуть розмножуватися бактерії, що викликає неприємний запах.

Влітку, коли плед тривалий час знаходиться в шафі, необхідно провітрювати виріб.

Натуральна вовна добре вбирає будь-які запахи, тому треба подбати про те, щоб їх джерела були подалі від вовняного пледа. Також варто пам'ятати про моль – якщо плед зберігається тривалий час, бажано покласти в пакет для зберігання засіб від молі.

03.03.2018